©  Annemarie Broek 2014 - 2024
Grutten in ouwe elpees
Nu we een pick-up+ in huis hebben (een grammofoon met radio, waarmee je ook lp’s en cd’s tot mp3-formaat kunt omtoveren) leek het ons leuk eens een lp-beurs te bezoeken.
Op 28 december 2014 begaven we ons naar de Beijneshal (die bijna onneembare apenrots tegenover het station van Haarlem) om eens flink te gaan snuffelen. Geen vooropgezet plan, gewoon eens kijken. We troffen een handjevol gedreven handelaren aan met kratten vol LP’s maar ook CD’s en een enkeling verkocht ook wat merchandisingspulletjes zoals pepermuntdoosjes met een foto van Elvis Presley.
De prijzen liepen nogal uiteen, maar je kon al vanaf 2 euro met een schijf vinyl naar huis. Probleem: wat koop ik en wat koop ik beslist niet? Daar had ik nog niet over nagedacht. Dus moest ik mezelf goed in bedwang houden en me beperken tot de goedkope LP’s.  Als een blok viel ik voor Powerful People van Gino Vanelli uit 1975. Nee, niet de volgende LP er ook bij kopen. Streng zijn! Daarbij wel de verzamel-lp In Good Company met onder andere Laura Nyro, Spirit en Johnny Winter. Voor 6 euro had ik mezelf helemaal blij gemaakt!
Anno 2023 wordt deze beurs gehouden in Kennemer Sportcenter.
Deze en dergelijk beurzen zijn te vinden op de website https://letsgroef.nl/Vinylmarkt en op de verschillende facebook pagina's.
Een zwak voor Gino
Voor Gino Vanelli heb ik trouwens een groot zwak. Ooit was er in een soort voorloper van de Top-2000 een programma dat Matthijs van Nieuwkerk (toen een vrij nieuwe TV-verschijning) presenteerde. Eén van de gasten, een jongedame, kwam haar plakboek over Gino Vanelli brengen. Het was inderdaad een schitterend boek. Of ze het niet aan de Maestro zelf zou willen overhandigen, vroeg Van Nieuwkerk een beetje vilein. Dat leek haar geweldig. De TV-camera zwenkte ineens naar een opengaande deur. En Daar Kwam Hij! Zelf! zijn plakboek ophalen. De jongedame was totaal de kluts kwijt en kreeg een paar ferme zoenen van Gino Vanelli! Dit fragmentje heb ik zo vaak langs laten komen, dat ik de videoband totaal ruïneerde. Dit was voor mij het allerbeste TV-fragment aller tijden! Dat zou ik nog we eens in de herhaling willen zien.