©  Annemarie Broek 2022
Nieuw
Corry Brokken

In mijn jeugd stond bij ons thuis altijd wel de radio aan. Mijn ouders waren allebei zeer muzikaal en luisterden met overgave naar de muzikale programma's van die tijd, in de periode tussen 1953 en 1968.

Autumn leaves

Speel dit eens”, suggereert mijn pianoleraar, “dit is een echte jazz-standard die je moet kennen”. D-E-Fis-C. “Het zou ook leuk zijn als je de tekst erbij kon zingen. Heb je die ergens?
Heb je die ergens.
Ja, in het diepst van mijn brein – voor eeuwig verankerd.
Ik was zeven jaar en het leven was nog vredig, ongecompliceerd en overzichtelijk.
Mijn vader zong vaak liedjes van de radio met zijn lieve, lichte tenorstem. Het was de tijd van de swing of softswing, voor zover het vanuit Amerika was overgewaaid.

Bob Dylan is rijk!

Bob Dylan is met zijn 81 jaar een van de rijkste muzikanten op aarde. Eerst verkocht hij de auteursrechten inclusief zijn toekomstige werk voor 200 miljoen dollar. Kort geleden deed hij ook de opnamerechten van de hand voor hetzelfde bedrag.

Pat Boone, zoetgevooisd tieneridool uit de sixties

Patrick Charles Eugene Boone (1 juni 1934) is een zeer veelzijdige zanger, acteur, schrijver en tv-persoonlijkheid, die tussen 1954 en 1964 Elvis Presley in populariteit naar de kroon stak. Naast zijn zoete tienerliedjes als Bernardine en Love Letters in the Sand bracht hij in een enigszins aangepaste versie ook onvervalste rock&roll nummers, denk aan Ain't that a shame, Tutti frutti en Good Rocking Tonight.